Moms uden CVR

Kan man være virksomhedsejer og drive virksomhed uden at være momsregistreret? Både ja og nej.

I Danmark kan man drive virksomhed uden at have et CVR. I denne situation er det en hobby-virksomhed eller mere formelt en såkaldt DeFacto virksomhed. Er man flere parter bliver man en Defacto I/S med solidarisk hæftelse med som grundlag.

Derudover kan du oprette et CVR-nummer og registrere din virksomhed uden at registrere moms. Her skal du være absolut sikker på at du ikke overstiger de 50.000 kr. som er grænsen for hvor meget du må indtjene om året uden at betale moms.
Det er dog stadig vigtigt at bogføre og holde styr på alt, i forhold til udgifter og indtægter, og få arkiveret alt i op til fem år, da du kan risikere at blive kontrolleret af skat.

 

Få styr på momsregler

Du har pligt til at momsregistrere din virksomhed når du kan forudse at du kommer over de 50.000 kr. fordelt over året. Hvis du ikke momsregistrerer og du overskrider grænsen skal du af med moms på det hele og derudover kan du risikere bøder på 1000 kr. første gange og så stiger de for hver gang du glemmer det.

I praksis skal du ifølge momsreglerne lægge 25% moms oveni i prisen for de varer du sælger. Når du så på den anden side køber produkter eller ydelser kan du så trække momsen (Købsmoms) fra. Når du er momsregistreret, skal du opkræve moms af alle varer og ydelser du tilbyder (Salgsmoms).

 

 

Opstartsproblemer eller problemer når man er nystartet virksomhed er der mange af. Der er dog altid regnskabshjælp at hente hvis det ikke lykkedes at finde ud af junglen af regler for din type virksomhed.

Vi håber at har kunne drage nytte af artiklen, og hvis du har brug for hjælp til at holde styr på momsregler og momsfrister, kan du altid kontakte os via mail, telefon eller kontaktformular til en uforpligtende samtale.