Når man er selvstændig eller driver en enkeltmandsvirksomhed er der tit meget man skal forholde sig til. Et af de store spørgsmål er hvad man kan og må trække fra i skat.

 

Som udgangspunkt må du trække alt fra i skat der relatere til din virksomhed og kan få din virksomhed til at vokse. Sådanne udgifter kan for eksempel være rejseudgifter, restaurantbesøg (De skal dog være arbejdsrelateret), domæner, software og meget mere.

 

Når du trækker noget fra i skat betyder det at du i bund og grund trækker nogle udgifter fra i din skattepligtige indkomst. Når du gør dette, bliver din indkomst og dermed skattebetaling lavere.

Det er vigtigt som enkeltmandsvirksomhed at man trækker alle fradragsberettigede udgifter fra, så man ikke betaler mere i skat end nødvendigt.

 

Når du er i tvivl om hvorvidt en udgift kan trækkes fra i skat kan du spørge dig selv:

Bidrager denne vare/service/ udgift til min virksomhed?

 

Hvis svaret er ja, kan du trække det fra i skat.

Så når du køber gennem din virksomhed via firmakort kan du trække beløbet fra og få din moms refunderet.

 

Når det gælder restaurantbesøg og det er med en kunde eller en potentiel kunde kan du trække 25 procent af udgiften fra, men momsen kan dog ikke trækkes fra. Det skal dog huskes at skrive på bilaget hvem du har været i selskab med og hvad anledningen har været.

 

Så i store træk kan du trække alle virksomhedens udgifter fra, så længe du følger reglen om at de er relateret til virksomheden.

Eksempler på flere udgifter kan også være:

 

Det kan for eksempel være følgende:

  • Varekøb (ting/produkter du køber som du vil sælge videre)
  • Inventar
  • Revisor- og advokatudgifter
  • Lokaler
  • El og varme
  • Telefon – internetudgifter, og forsikringer.

 

Hos Optimizor ser vi tit at kunder har problemer med at finde du af hvorvidt noget er fradragsberettiget. Vi rådgiver i netop sådanne problemstillinger på daglig basis. Ring eller skriv til os og tag os med på råd