Fradrag i enkeltmandsvirksomhed

Når man er selvstændig eller driver en enkeltmandsvirksomhed er der tit meget man skal forholde sig til. Et af de store spørgsmål er hvad man kan og må trække fra i skat.

 

Som udgangspunkt må du trække alt fra i skat der relaterer til din virksomhed og kan få din virksomhed til at vokse. Sådanne udgifter kan for eksempel være rejseudgifter, restaurantbesøg (De skal dog være arbejdsrelateret), domæner, software og meget mere.

 

At trække fra i SKAT: hvad betyder det?

Når du trækker noget fra i skat betyder det at du i bund og grund trækker nogle udgifter fra i din skattepligtige indkomst. Når du gør dette, bliver din indkomst og dermed skattebetaling lavere.

Det er vigtigt som enkeltmandsvirksomhed at man trækker alle fradragsberettigede udgifter fra, så man ikke betaler mere i skat end nødvendigt.

 

Når du er i tvivl om hvorvidt en udgift kan trækkes fra i skat kan du spørge dig selv:

Bidrager denne vare/service/udgift til min virksomhed?

 

Hvis svaret er ja, kan du trække det fra i skat.

Så når du køber gennem din virksomhed via firmakort kan du trække beløbet fra og få din moms refunderet.

 

Når det gælder restaurantbesøg og det er med en kunde eller en potentiel kunde kan du trække 25 procent af udgiften fra, men momsen kan dog ikke trækkes fra. Det skal dog huskes at skrive på bilaget hvem du har været i selskab med og hvad anledningen har været.

 

 

Hvad kan man trække fra i skat som selvstændig?

Så i store træk kan du trække alle virksomhedens udgifter fra, så længe du følger reglen om at de er relateret til virksomheden.

Eksempler på flere udgifter kan også være:

  • Varekøb (ting/produkter du køber som du vil sælge videre)
  • Inventar
  • Revisor- og advokatudgifter
  • Lokaler
  • El og varme
  • Telefon – internetudgifter, og forsikringer.

 

Uoverskueligt? Lad os hjælpe dig

Hos Optimizor hjælper vi til dagligt virksomheder i alle størrelser med deres regnskaber. Vi tilbyder services inden for bogføring, lønadministration og meget andet regnskabshjælp. Hvis du har brug for hjælp eller rådgivning kan du udfylde vores kontaktformular, give os et ring eller skrive en mail til os, så vi kan snakke om vores muligheder for at hjælpe dig.

Læs også vores artikler om momsfrister 2020, løn i enkeltmandsvirksomhed, ferietillæg og outsourcing af regnskabsfunktionen.